0

Varna Yapı Editör Ekibi
27 Nisan 2022

Çatı Tadilat

Çatı kaplama ve tadilat işlemleri, iş yeri ve evler için oldukça önemlidir. Eski bir çatı çöktüğünde, yalıtım sisteminden, özenle tadilattan geçirilmiş mutfağa kadar evinizin her alanına zarar verebilir. Bu nedenle çatı tadilat işlemleri büyük önem arz eder ve zamanında yapılmalıdır. Çatı tadilatı hafife alınmaması gerekir. Aynı zamanda zamanında yapılmalıdır. Çatınızın faydalı ömrünün sonuna yaklaştığını hissettiğinizde, bir tadilat firmasından yardım almanızda yarar vardır.

Temel Çatı Kaplama Malzemeleri

Çatı kaplama malzemesi seçerken çoğunlukla kişisel tercihlerinize odaklanabilirsiniz. Fakat bulunduğunuz yere de dikkat etmenizde yarar vardır. Bazı kentlerde metal çatılar yangına karşı doğru bir seçimdir. Fakat, kimi şehirlerde ise karo seramik harika bir tercihtir. Çatı eğimi, kullanabileceğiniz çatı kaplama malzemelerinin türünü de etkiler. Örneğin, ahşap bileşenler dik eğimli çatı çeşitleri için kullanılabilir. Ama daha düşük ve düz formlu eğimler için doğru tercih değildir.

Konut çatıları için en yaygın seçenekler şunları içerir:

Asfalt Bileşimli Çatı Kaplama

Bunlar uygun fiyatlıdır. Kolayca kurulum yapılabilir. Düz bir görünüm sağladığından dolayı, diğer çatı sistemlerine oranla daha çok tercih edilir. Bu, en popüler çatı kaplama malzemesidir.

Tahta Çatı Kaplama

Bunlar pahalı ama hoş görünümlü çatı yapım malzemesidir. Çatı tadilat işlemleri söz konusu olduğunda en çok tercih edilenlerden biridir. Bu çatı formu oldukça dayanıklıdır ama yangına karşı dayanıklılık konusunda doğru tercih değildir.

Metal Çatı Kaplama

Alüminyum ya da çelik materyallerden elde edilen bu çatı türleri, çoğunlukla sağlam ve yanmaz bir yapıda olmaları sebebi ile son senelerde daha popüler hale gelmiştir. Bunlar dikkatli bir şekilde kurulması gereken çatı sistemleridir. Kompozit ve dikişli panel sistemler olmak üzere çok farklı çatı kaplama çeşitleri vardır.

Arduvaz Çatı Kaplama

Bu oldukça modern görünümlü, üst düzey bir çatı kaplama seçeneğidir, fakat biraz yüksek fiyatlı olabilir ve çok ağır bir yapıdadır. Kaygan bir yapıdadır ve onarımı biraz zor ve maliyetli olabilir.

Kil veya Seramik Karo

Çatıya daha az ağırlık konarak, seramik karoların yangın geciktirme kabiliyetini karşılayan sistemlerdir. Genelde kiremit çatılarda sıklıkla kullanılır.